Ugrás a tartalomra

Hosszú idő után új életre kel a KRESZ park

2017. március 26. vasárnap
Februárban kezdődtek és hamarosan be is fejeződnek a Május 1. téri parkban folyó felújítási munkálatok, melyek után rengeteg újdonság várja majd a fiatalokat.
Hosszú idő után új életre kel a KRESZ park

Szinte minden Budafok-Tétényben élő felnőttet nosztalgikus élmények fűznek a szebb napokat is látott KRESZ parkhoz. Sokan itt tanultak meg biciklizni, itt sajátították el a közlekedés alapvető szabályait. Sajnos a közelmúltra azonban már csak a feltöredezett, gazzal benőtt aszfaltcsíkok emlékeztettek a valaha élettel teli közösségi térre. 

A park az önkormányzat, a kerületi rendőrkapitányság és több vállalkozó összefogásának köszönhetően hosszú idő után újra ébredezni kezdett. Március elején az aszfaltburkolatokat teljes egészében felújították – melybe síneket is beépítettek a BKV Zrt. jóvoltából, így kitáblázott vasúti átjárón is áthajthatnak az itt „közlekedők”. Ebben a hónapban egy közkutat is építenek a parkban. 

A kerületi rendőrkapitányság közlekedési szakembereinek köszönhetően elkészült a park forgalmi rendje, melyhez igazodva jelzőtáblák és burkolati felfestés mellett jelzőlámpa is segíti majd a "közlekedést". A parkban padok is lesznek, a körforgalom közepére pedig az önkormányzat kérésére virágokat is ültetnek. Azért, hogy mindezt még sokáig, biztonságosan lehessen használni, a területet kerítéssel is körbeveszik. 

Néhány meglepetés is várja majd az ide látogatókat. A tér egyelőre munkaterület, a felújítás fázisairól, a KRESZ park megnyitásáról további friss információkat itt a budafokteteny.hu-n találnak majd.

 

Fotó: Nagy Zsigmond.