Ugrás a tartalomra

Alapszakaszgyőztes a Budafoki Kosárlabda Klub

2023. április 26. szerda
Első helyről várhatják a rájátszást a kosarasaink
Alapszakaszgyőztes a Budafoki Kosárlabda Klub

A Budafoki Kosárlabda Klub 2022-ben veretlenül, zsinórban 35 mérkőzést megnyerve bajnok lett az NB II-es kosárlabda-bajnokságban, és jogot szerzett arra, hogy a 2022/2023-as szezonban az NB I/B Zöld csoportjában induljon. Két év szünet után jutott tehát vissza a felnőttcsapat az NB I-be, és újoncként nem kisebb sikert aratott, mint hogy megnyerte a bajnokság alapszakaszát, és első helyről várhatja a rájátszást.

A fiúk remekül kezdték a bajnokságot, hiszen egy hatmérkőzéses győzelmi szériával indítottak, és hamar a mezőny élcsapatává nőtték ki magukat. A szezon során eddig ugyan két alkalommal – idegenben – a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia és a SMAFC 1860 Soproni Egyetem fiatal, ambiciózus csapataitól – vereséget szenvedtek Károly Máté edző tanítványai, de a másik húsz bajnoki mérkőzésüket megnyerték, így remek mutatóval, elég magabiztosan szerezték meg az alapszakasz első helyét. Érdekesség, hogy a csapat hazai pályán ebben a szezonban minden bajnoki mérkőzésén győzni tudott, sőt 2020 szeptembere óta eddig zsinórban 43 (!) hazai mérkőzésen maradt veretlen a Promontor utcai sportcsarnokban! A csapat hazai mérkőzésein most már rendre kétszáz-kétszázötven fiatal kosaras, családtag, barát, szurkoló biztatja remek hangulatban, sarkallja győzelemre a játékosokat, az egyesület pedig bízik benne, hogy a jó szereplésnek híre megy, és lesz majd olyan eset is, amikor négyszázan lesznek, és ki lehet tenni a megtelet táblát a BMTE Sportcsarnokra.

Az alapszakasz után kezdődik majd nyolc csapat részévtelével a rájátszás, ahol a Budafoknak – az eddigi kiváló szereplésnek köszönhetően – végig pályaelőnye lesz. Reményeink szerint akár még meg is nyerhetik az NB I/B Zöld csoportját. 

(budafokbasket.hu)