Ugrás a tartalomra

Sikeres volt a zöldségosztás

2023. május 03. szerda
Budafok-Tétény önkormányzata 12 tonna zöldséget osztott ki kerületi lakosoknak. Az akción részt vett Karsay Ferenc polgármester és Németh Zoltán alpolgármester.
Sikeres volt a zöldségosztás

Az 5 kg-os egységcsomagban sárga- és fehérrépa, zeller, karalábé és vöröshagyma volt. Mindhárom helyszínen (a rózsakerti gimnáziumnál, az Ipartestület székházánál és a Bartók iskolánál) nagy volt az érdeklődés, 2400 kerületi lakos részesült az adományból.

Karsay Ferenc a rózsakerti gimnáziumnál vett részt az osztáson, amiről elmondta, hogy nem az akció népszerűsége miatt tartanak ilyen akciókat, hanem azért, mert minél több embernek szeretnének segíteni. A tavaszi időszakban fontos az egészséges táplálkozás, ezért állították össze a zöldségcsomagokat.

Budafok-Tétény polgármestere a következő akcióra is felhívta a figyelmet: „Környezetünk szépítése érdekében virágokat fogunk osztani, amelyeket a közterületekre és a balkonokra szeretnénk, ha kiültetnének. Illetve okulva ebből, hogy milyen népszerű a zöldség, zöldségmagvakat is a kiskertekbe fel fogunk ajánlani a lakosságnak.”

Fotók: Horváth Tamás