Ugrás a tartalomra

Mobil

Budafok-Tétény - Az OKOS Önkormányzat

Budafok-Tétény a Google Play-en Budafok-Tétény a Google Play-en

budafok-Tétény mobilalkalmazás

Budafok-Tétény mobilalkalmazása

Alkalmazás részletes bemutatója:

Budafok-Tétény mobilalkalmazásának célja az állampolgárok bevonása a helyi területek gondozásába, és az elégedettség növelése. Az alkalmazással a kerületi lakosok könnyedén bejelenthetik a közterületen tapasztalható hibákat, ezzel is segítve a városkép szépségének megtartását. A bejelentés egyenesen a Polgármesteri Hivatalba illetékes irodájára fut be, és a felhasználók végig nyomon követhetik bejelentéseik alakulását: a bejelentés állapotának változásáról automatikus értesítést kapnak. A megoldott bejelentések pedig mindenki által látható módon nyomon követhetőek az alkalmazáson belül. Az alkalmazás használatához és a bejelentéshez nem szükséges regisztráció, azonban az irányítószámok szerinti kerületi tájékoztatók fogadására csak regisztrált felhasználók jogosultak.

Fontos, hogy csak közterületen található hibák bejelentésére szolgál az alkalmazás.
Amennyiben egy bejelentett hiba nem tartozik kerületi hatáskörbe, akkor a bejelentett hibák továbbításra kerülnek az illetékes szervekhez és azok elintézését követően a bejelentő értesítést kap a probléma megoldásáról.

A bejelenthető hibák köre:
- Úthiba 
- Rongált jelzőtábla 
- Közvilágítás 
- Járdahiba
- Hulladék probléma
- Rongált eszköz
- Csatorna, vízelvezető probléma
- Elhagyott autó 
- Parlagfű, egyéb gyomok 
- Balesetveszélyes fa közterületen

Bejelentésnél megadható kézzel is a hiba címe, térképen is megjelölhető, de a telefon gps-ét kihasználva egy gombnyomással is rögzíthető a hiba helye. Bejelentéshez képet és leírást is lehet csatolni, ami megkönnyíti az ügyintézők munkáját a hiba azonosításában.

Az alkalmazás bejelentő funkcióján felül:
- megtalálhatóak a legfrissebb hírek a kerületi építkezésekről, felújításokról, esetleges útlezárásokról, így mindig naprakész lehet;
- tájékoztató jellegű push-üzeneteket fogadhat a Polgármesteri Hivataltól;
- a felhasználók kerületről találhatnak rövid hasznos információkat;
- az alkalmazás információt nyújt a hivatalos ügyek intézéséhez;
- kerületi rendezvényekkel kapcsolatos információk is megtalálhatóak az információk menüpontban.

Az alkalmazás teljes értékű működéséhez aktív mobilinternet kapcsolat szükséges!

Az alkalmazással kapcsolatos bővebb információk, valamint a bejelenthető hibatípusok részletes leírása a honlapunkon elérhető (http://budafokteteny.hu/mobilalkalmazas/a-bejelentheto-hibatipusok-reszletes-leirasa)

 

BORNEGYED APPLIKÁCIÓ

A Bornegyed applikáció célja, hogy könnyen rákereshetővé és elérhetővé tegye a kerület színes programkínálatát. Az alkalmazás felületén helyet kapnak a koncertek, kiállítások, kerületi borászatok, a Budafoki Pincejárat eseményei, helyszínei, és a Borfesztivállal kapcsolatos összes fontosabb információ is. Az applikáció letöltése után a programok közül kiválaszthatjuk, melyik kategória érdekel minket – inkább egy hűs boros pincében koccintanánk barátainkkal, vagy egy piactéri koncerten éreznénk jobban magunkat. A szempontjaink megadása után az alkalmazás a kedvünkre való programjavaslatokat fogja feldobni, melyet a térképen is megnézhetünk, s értesítést is kérhetünk az esemény kezdete előtt.

A Budafoki Pincejárat menetrendje is elérhető, és ennek segítségével egyénileg is tervezhetünk pincetúrákat, a program javaslatot tesz az útvonalra, és kiírja, körülbelül mennyi időt vesz igénybe a bejelölt „egyéni” körút.

  

 

 

Bornegyed mobilalkalmazás Androidos telefonokra elérhető a https://play.google.com/store/apps/details?id=eu.appcorner.budafokteteny.bornegyed

linkről, vagy a Play Áruházban a „Budafok Bornegyed” szövegre keresve.

iOS-es készülékekre is elérhető: https://itunes.apple.com/us/app/bornegyed/id1276740792?mt=8 linkről.